ο ΙΣΕΚ για την Ψέριμο

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

ο ΙΣΕΚ για την Ψέριμο

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Ο Ιπποκράτης (Κως 460 π.Χ. - Λάρισα 337 π.Χ.) θεωρείται η πιο εξέχουσα προσωπικότητα στην ιστορία της Ιατρικής.

Μάζευε τα βότανα του από το Φαρμακονήσι (νήσος Φαρμακούσα και Φαρμάκω), ένα μικρό νησί του νοτίου Αιγαίου στα Δωδεκάνησα που λέγεται ότι πήρε το όνομα του από τα βότανα που υπήρχαν εκεί στην αρχαιότητα.

Η Ψέριμος είναι ένα μικρό νησί νοτιοανατολικά της Καλύμνου που κατά την αρχαιότητα περιλαμβανόταν στις "νήσους τε Καλύδνας" που μνημονεύονται στον "Νέων Κατάλογος" του Ομήρου μαζί με τις υπόλοιπες νησίδες στην περιφέρεια της Καλύμνου.

Πριν από λίγο καιρό με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου και τη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, των Βουλευτών Δωδεκανήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, επαναλειτούργησε το Περιφερειακό Ιατρείο της Ψερίμου σε σύγχρονη μορφή, που κατασκευάστηκε το 2008 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σαν συνέχεια της Ιστορίας και του πολιτισμού των νησιών της Δωδεκανήσου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι αρχαίοι Έλληνες με τον Κλεισθένη που θέσπισε την Δημοκρατία το 508 π.Χ., τον Αριστοτέλη 384 π.Χ. - 322 π.Χ. και μέχρι το "Μολών λαβέ" του Λεωνίδα το 480 π.Χ. έμειναν στην παγκόσμια Ιστορία μέχρι σήμερα.

Διαβεβαιώνουμε όμως και αυτού που αμφισβητούν ή αγνοούν την Ιστορία μας, της αξίες και τον πολιτισμό μας ότι και οι Νεοέλληνες έχουν τις ίδιες αξίες και πολιτισμό με τους προγόνους τους.

Ο πρόεδρος

Γεράσιμος Αποστολάτος

Ο Γενικός Γραμματεας

Μιχαήλ Μαύρος

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health