Διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων με τον ΠΙΣ

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Διαδικτυακή σύσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων με τον ΠΙΣ

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έγινε διαδικτυακή σύσκεψη των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας υπό την Προεδρεία του Προέδρου του Π..Ι.Σ. κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου με θέματα τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ και τις εξελίξεις για τον SARS-CoV-2.

Η εισήγηση του Ι.Σ.Ε.Κ. ήταν:

  1. Όσον αφορά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η ενίσχυση με νέους ιατρούς και ενίσχυση των υποδομών τόσο ιατρικό εξοπλισμό όσο και νοσηλευτικό προσωπικό.
  2. Η σωστή απόφαση για τη χορήγηση αντιβιοτικών με ιατρική συνταγή πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα φάρμακα που χορηγούνται από τα φαρμακεία. Πρέπει πλέον να σταματήσουν οι φαρμακοποιοί να υποκαθιστούν τους ιατρούς.
  3. Τροποποίηση της απόφασης του Υπουργείου που αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών. Να είναι και χειρόγραφη γιατί οι επισκέψεις των ιδιωτών Παθολόγων, Γενικών Ιατρών, Παιδιάτρων στα σπίτια ασθενών και ειδικά τις βραδινές ώρες καθιστούν απαγορευτική τη χορήγηση νοσηλείας στους ασθενείς κι έτσι θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.
  4. Το claw back είναι μία μνημονιακή μας υποχρέωση αλλά πρέπει ο Π.Ι.Σ. και η Πολιτεία να διαπραγματευτούν με τους θεσμούς για περαιτέρω μείωση ή και ιδανικότερα την εξάλειψη του.
  5. Επειδή πρόσφατα έγινε μείωση του ΦΠΑ για τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια από 24% σε 6%, πρότεινα και ο ιατρικός μηχανολογικός εξοπλισμός των ελεύθερων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την Π.Φ.Υ. να μειωθεί από το 24% στο 6%.
  6. Να γίνουν διαδικτυακές ενημερώσεις στα σχολεία σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια ούτως ώστε να ενημερωθούν από ειδικούς ιατρούς οι μαθητές για την προφύλαξη τους από τον SARS-CoV-2.

Προσκάλεσα τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Π.Ι.Σ. να επισκεφτούν τα ακριτικά νησιά μας για να βοηθήσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και η υπόσχεση τους ήταν ότι ο Π.Ι.Σ. θα είναι σύντομα κοντά μας.

Ο πρόεδρος

 Γεράσιμος Αποστολάτος

 

 

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health