Πρόσκληση του υπουργού υγείας στον πρόεδρο του ΙΣΕΚ

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Πρόσκληση του υπουργού υγείας στον πρόεδρο του ΙΣΕΚ

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε.Κ. προσεκλήθη από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και παρευρέθη στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο και στο νοσοκομείο της Κω την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Εκτός του Δημάρχου, του Επάρχου της Κω και άλλων θεσμικών παραγόντων, παρευρέθηκαν ο πρώτος Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ε.Κ. έδωσε ένα υπόμνημα στον Υπουργό με τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας για όλα τα νησιά της αρμοδιότητας μας.

Προσκάλεσε τον Υπουργό να έρθει στην Κάλυμνο, οποίος το αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Χρόνιο αίτημα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των περισσοτέρων  Ιατρικών Συλλόγων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, είναι η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών ιατρών που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Ετέθη αυτό το ζήτημα στον Υπουργό, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα προκηρύξει για όλους τους επικουρικούς ιατρούς θέσεις Επιμελητή Β’ με πρόσθετη μοριοδότηση, που αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το 98% των ήδη επικουρικών ιατρών να ενταχθούν μόνιμα στο ΕΣΥ.

Επίσης, μας ανέφερε ότι όσοι ιατροί είναι αποσπασμένοι στα νησιά μας και επιθυμούν να παραμείνουν στα νοσοκομεία που ήδη εργάζονται, θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, πιθανόν τον Σεπτέμβριο, που θα επιλύει αυτά τα προβλήματα.

Τέλος, μας ανέφερε ότι θα δρομολογηθεί με τα νοσοκομεία η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ευελπιστούμε  ότι με την έλευση του Υπουργού στην Κάλυμνο σύντομα θα επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν αφενός μεν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και αφετέρου τα πολλά προβλήματα των ιδιωτών ιατρών όπως π.χ. claw back, rebate, συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία.

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health