Αντιγριπικός εμβολιασμός

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Αντιγριπικός εμβολιασμός

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν: Όλες οι ομάδες πληθυσμού που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Δηλαδή:

  • Άτομα άνω των 60 ετών.
  • Παιδιά άνω των έξι μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν χρόνια νοσήματα ή επιβαρυντικούς παράγοντες όπως Άσθμα, χρόνιες Πνευμονοπάθειες, Καρδιακή νόσο, Ανοσοκαταστολή, Μεταμόσχευση οργάνων, Σακχαρώδη Διαβήτη, χρόνια Μεταβολικά νοσήματα, χρόνια Νεφρική ανεπάρκεια, Δρεπανοκυτταρική νόσο, Αιμοσφαιρινοπάθειες, Νευρομυϊκά νοσήματα, Παχυσαρκία, άτομα που παίρνουν επί μακρόν ασπιρίνη και κυρίως τα παιδιά αυτής της κατηγορίας.
  • Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους επαγγελματίες υγείας, δηλαδή Ιατρούς, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και προσωπικό των μονάδων ΠΕΔΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ.

  • Ακόμη καλό θα ήταν να εμβολιαστούν όσοι εργάζονται σε χώρους συνάθροισης κοινού, όπως π.χ. εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
  • Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ενδείκνυται και επιβάλλεται στις εγκύους και είναι απολύτως ασφαλής και μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε τρίμηνο της κυήσεως, ενώ εμβολιαστική κάλυψη χρειάζονται και οι λεχώνες και οι γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους.

Τη χρησιμότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού στην εγκυμοσύνη επιβεβαιώνει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας της εγκύου λόγω γρίπης κατά 40%.

Πάνω από 80% των κυήσεων συνέπεσε με την περίοδο της γρίπης, γεγονός που δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες εκτίθενται στον ιό κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γρίπης στην εγκυμοσύνη. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι ο εμβολιασμός μειώνει επίσης τον κίνδυνο νοσηλείας για επιπλοκές που σχετίζονται με τη γρίπη, όπως η πνευμονία.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Clinical Infectious Diseases.

Το επιδημικό κύμα συμβαίνει συνήθως μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου με κορύφωση κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο κάθε χρόνο, αλλά δεν απαγορεύεται να γίνει και αργότερα ή νωρίτερα.

Η μέγιστη απόδοση του εμβολίου είναι δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό και η διάρκεια που καλύπτει τον άνθρωπο είναι 3 ½ μήνες.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health