Εισήγηση του προέδρου του ΙΣΕΚ για τη νησιωτική πολιτική υγείας

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Εισήγηση του προέδρου του ΙΣΕΚ για τη νησιωτική πολιτική υγείας

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου ιδρύθηκε το 1950 μετά την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Στην δικαιοδοσία του Ι.Σ.Ε.Κ. ευρίσκονται τα νησιά Κάλυμνος, Ψέριμος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοί και Φαρμακονήσι. Στο Φαρμακονήσι κατά την αρχαιότητα ο Ιπποκράτης μάζευε τα βότανα του και κατασκεύαζε τα φάρμακα. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μία φορά περίτρανα την Ελληνικότητα όλων αυτών των νησιών.

Στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας υπάρχει ο όρος νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική για τα νησιά μας. Δυστυχώς όμως η κεντρική εξουσία πολλές φορές λησμονεί την νησιωτικότητα. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ορίσει τον Αντιπρόεδρο Β' κ. Κων/νο Κουτσόπουλο υπεύθυνο της νησιωτικότητας σε θέματα υγείας και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι στο μέτρο του δυνατού έχει βοηθήσει τα νησιά μας.

Μετά τη διάλυση της Δημόσιας Π.Φ.Υ. αρχές του 2014 με το νόμο 4238/2014 τα νησιά μας έχουν σχεδόν ανύπαρκτη Δημόσια Π.Φ.Υ. Όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε τις ΤΟΜΥ και μέχρι σήμερα δεν έχουμε θετικά σημάδια ότι αυτή η ενέργεια θα έχει άμεση επιτυχία. Ο Ι.Σ.Ε.Κ. έχει ζητήσει και υιοθετεί ο ΠΙΣ την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων ιατρών του πρώην ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ σε προσωποπαγείς θέσεις φυσικά με το παλαιό καθεστώς που είχαν προσληφθεί δηλ. πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης.

Κατεβάστε την εισήγηση

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health