Δυσλειτουργία των ιατρείων από την οδηγία της 23/6/2017 του ΕΟΠΥΥ

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Δυσλειτουργία των ιατρείων από την οδηγία της 23/6/2017 του ΕΟΠΥΥ

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την οδηγία της 23/6/17 του ΕΟΠΥΥ καθορίσατε ως μέγιστο ημερήσιο αριθμό επισκέψεων των ασφ/νων στους συμβεβλημένους ιατρούς, τις είκοσι (20) επισκέψεις καθώς και ως ελάχιστο χρόνο επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.

Αυτή η οδηγία μόνο ταλαιπωρία μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του ταμείου σας και στους συμβεβλημένους ιατρούς. Το πρώτο σκέλος θα οδηγήσει στην δημιουργία ουράς από τις 5 τα ξημερώματα που έχει σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας με σοβαρά ιατρικά προβλήματα στο πρωινό ωράριο των ιατρείων για τις πρώτες δέκα μέρες του μήνα. Δηλαδή προτίθεστε να αντικαταστήσετε τις ουρές στα ιατρεία τις πρώτες μέρες του μήνα σε ουρές στα ιατρεία μόνο το πρωί για δέκα μέρες του μήνα. Ενώ δεν βλέπουμε να παρέχετε καλύτερη υπηρεσία στους ασφαλισμένους σας προκαλείτε δυσχέρεια στους συμβεβλημένους ιατρούς που θα πρέπει να εξηγήσουν σε ένα ασφαλισμένο, που τους επισκέφτηκε το απόγευμα, γιατί δεν καλύπτονται από την ασφάλεια τους και πρέπει να ξαναέρθουν το πρωί της επόμενης ημέρας και να «διεκδικήσουν» την επίσκεψη με τον ΕΟΠΥΥ.

Κρίνεται επιπόλαιο και το δεύτερο σκέλος της οδηγίας σας. Δεν καθορίζεται κάποια διαφορά για τον ασθενή που επιθυμεί να κάνει μόνο συνταγογράφηση από τον ασθενή που θα εξεταστεί. Σας αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα. Εάν το πρωί μιας μέρας ο γιατρός ανοίξει το ιατρείο του και έχει τρεις ασθενείς που επιθυμούν να κάνουν συνταγοράφηση τότε ο πρώτος θα εξυπηρετηθεί άμεσα. Ο δεύτερος θα περιμένει τουλάχιστον 20 λεπτά και ο τρίτος θα περιμένει 40 λεπτά ( εάν λάβουμε υπόψη το χρόνο της συνταγογράφησης). Δηλαδή για συνταγογράφηση σε τρεις ασθενείς ο γιατρός θα πρέπει να αφιερώσει μια ώρα!!!

Στα ακριτικά νησιά μας υπάρχει η ιδιαιτερότητα που ορισμένοι ιατροί επισκέπτονται άλλα νησιά για να προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πολλές φορές λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών που είναι συχνές το χειμώνα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτές οι επισκέψεις που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τηρείται το δηλωθέν ωράριο στον ΕΟΠΥΥ.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού των συμβεβλημένων ιατρών προσπαθείτε μάταια να την αναπληρώσετε με υπερβάλλουσες οδηγίες που μόνο σύγχυση και δυσλειτουργία προκαλούν.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας ενόψει και των νέων συμβάσεων με τις οποίες θα καθοριστεί από κοινού το πλαίσιο συνεργασίας.

Κατεβάστε την επιστολή...

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health