Απολογισμός 3ετίας του απερχόμενου ΔΣ του ΙΣΕΚ

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Απολογισμός 3ετίας του απερχόμενου ΔΣ του ΙΣΕΚ

την .

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

 1. Αφουγκραζόμενοι την απόγνωση των συνανθρώπων μας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης δημιουργήσαμε το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που παρέχει δωρεά Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Αλληλεγγύη σε ακρίτες νησιώτες συμπατριώτες μας που έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει επισκεφτεί την Πάτμο και τη Λέρο.

 2. Επιδιώξαμε και πετύχαμε μέσω της επαφής μας με ιδιωτικούς φορείς
  1. Τη δωρεά από την εταιρεία TECHNOMEDICS ASSETS ενός υπερηχογράφου με δύο κεφαλές και πλήρη συνοδό εξοπλισμό, ο οποίος παραχωρήθηκε για χρήση στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Κ.Θ. Λέρου μετά από απόφαση του Δ.Σ.

  2. Η κ. Άννα Κουτούζη-Κλωνάρη, σύζυγος του αειμνήστου οδοντιάτρου ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΚΛΩΝΑΡΗ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε μας ζήτησε τη γνώμη μας που να χορηγήσει έναν κλίβανο ξηράς αποστείρωσης στη μνήμη του συζύγου της και εμείς της υποδείξαμε και έγινε δεκτό από την ίδια τη Χειρουργική κλινική του Κ.Θ. Λέρου. Ο κλίβανος ήδη εγκαταστάθηκε στα εξωτερικά ιατρεία της χειρουργικής κλινικής του Κ.Θ.Λ.

  3. Τη χορηγία από την εταιρεία KIOS AIR δύο πολυμηχανημάτων Η/Υ. Το ένα βρίσκεται στα γραφεία του Συλλόγου και το άλλο δόθηκε για χρήση στη Λέρο σε μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Ε.Κ για να διευκολύνει τη λειτουργία του Συλλόγου.
 3. Δημιουργήσαμε καινούρια ιστοσελίδα του Ι.Σ.Ε.Κ και ενημερώνουμε επικοινωνώντας σε καθημερινή βάση μέσω e-mail όλους τους γιατρούς και διάφορους φορείς για τρέχοντα θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να σας αναφέρουμε ότι χρησιμοποιήσαμε την ίδια εταιρεία που είχε υπογράψει σύμβαση το προ τριετίας Δ.Σ. και η αμοιβή της ήταν 2.000€ συν Φ.Π.Α το χρόνο και το μειώσαμε στα 1.000€ συν Φ.Π.Α το χρόνο.

  Η ενημέρωση μέσω e-mail απέφερε μία σημαντική μείωση σε έξοδα ταχυδρομικά και έντυπου υλικού. Στην ίδια λογική σταματήσαμε την έκδοση εφημερίδας της προηγούμενης διοίκησης που το μόνο που προσέφερε ήταν το τριμηνιαίο πρωτοσέλιδο μήνυμα και τη φωτογραφία του τότε προέδρου και νυν εκπροσώπου κ. Μ. Μονοκάνδηλου.

 4. Η φωνή του Ι.Σ.Ε.Κ ήτανε πολύ δυνατή κατά τη διάρκεια της τριετίας. Επισκεφτήκαμε την ΒΟΥΛΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ που αναδείξαμε τα προβλήματα όλου του νησιωτικού συμπλέγματος μας και προτείναμε λύσεις.

  Επισκεφτήκαμε το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ για επίλυση προβλημάτων συναδέλφων. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου για την επίλυση πολλών προβλημάτων όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, την νησιωτικότητα, την υποστελέχωση των ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και των ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, τα προβλήματα με τις εφημερίες των συναδέλφων που στελεχώνουν το Ε.Σ.Υ και πολλά προβλήματα των ιδιωτών γιατρών και ειδικότερα των εργαστηριακών με το CLAW BACK και το REBATE που τους έχει φθάσει στα όρια της καταστροφής.

  Από πρωτοβουλίες και έγγραφα του Συλλόγου μας έγιναν πολλές επερωτήσεις Βουλευτών της Δωδ/σου στη Βουλή των Ελλήνων όσον αφορά τα προβλήματα που έχουμε.

  Η φωνή μας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ήταν πολύ δυνατή τόσο στις Συνελεύσεις των Προέδρων όσο και στις Γενικές Συνελεύσεις, επικουρούμενοι από τους δύο εκπροσώπους μας και η παρουσία μας ήταν σε καθημερινή βάση επικοινωνώντας με τη Διοίκηση του Π.Ι.Σ

  Όλες οι ενέργειες αυτές ήταν πάντα σύμφωνες με αποφάσεις των Δ.Σ. και σε γνώση όλων των μελών μας με τη συνεχή ενημέρωση. Όλες οι ενέργειες μας ήταν και είναι απόλυτα διαφανείς. Δεν παίξαμε και δεν παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων.

 5. Προτείναμε και βοηθήσαμε στην πρόσληψη επικουρικών γιατρών στην επαρχία μας

 6. Σε συνεργασία με την 2η ΔΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων στηρίξαμε τις θέσεις των συναδέλφων που είχαν προβλήματα και σε πολλά από αυτά δώσαμε λύσεις.

 7. Υπό την Αιγίδα του Ι.Σ.Ε.Κ έγιναν δύο καρδιολογικές διημερίδες και μία πνευμονολογική ημερίδα με καθηγητές διεθνούς ακτινοβολίας.

 8. Ο Ι.Σ.Ε.Κ τίμησε την προσφορά συναδέλφων που προσέφεραν στην κοινωνία μας και στην πατρίδα μας. Τίμησε τη μνήμη συναδέλφων που δεν είναι κοντά μας καθώς και συναδέλφους που είναι κοντά μας και έχουν προσφέρει πολλά στη κοινωνία.

 9. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ένα κλίμα συναίνεσης και ομόνοιας μεταξύ των ιατρών, παρόλο την προσπάθεια ορισμένων συναδέλφων να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης και διχόνοιας.

 10. Ο Ι.Σ.Ε.Κ. είχε την πιο μικρή ετήσια εισφορά στα 80€ .Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας μειώσαμε τη συνδρομή στα 70€. Όπως και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι και σε γνώση του Π.Ι.Σ. εξαιρούμε μετά από απόφαση του Δ.Σ. τους ανέργους ιατρούς καθώς και τους στρατιώτες ιατρούς από την υποχρεωτική ετήσια εισφορά στον Ι.Σ.Ε.Κ

 11. Μειώσαμε το ενοίκιο του Συλλόγου από 250€ το μήνα σε 230€.

 12. Ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με φαινόμενα ΠΛΑΝΩΔΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ και στηρίξαμε τη νομιμότητα και την επιστημονική επάρκεια των συναδέλφων της επαρχίας μας είτε αφορά γιατρούς του Ε.Σ.Υ είτε αφορά ιδιώτες γιατρούς.

 13. Στηρίξαμε στα Μ.Μ.Ε τις θέσεις του Ι.Σ.Ε.Κ

 14. Μετά από πολλά έγγραφα που είχαμε στείλει στον Π.Ι.Σ. όσο και στους Ιατρικούς Συλλόγους Ρόδου και Κω για κοινή σύσκεψη των τριών Συλλόγων μαζί τελικά έγινε αποδεκτή η θέση μας, με αποτέλεσμα να γίνει κοινή σύσκεψη στην Κω με την παρουσία και του Π.Ι.Σ.

  Ανακοινώσαμε τις θέσεις μας στο προεδρείο του Π.Ι.Σ και την επόμενη ημέρα ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ κύριος Μιχάλης Βλασταράκος τις εξέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη.

 15. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Ε.Κ με τον Υπουργό Υγείας του ανέφερε ότι πρέπει να έρθει ο ίδιος στα νησιά μας για να δώσει ο ίδιος εδώ άμεσες λύσεις. Σε λίγες μέρες έστειλε την Υφυπουργό Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα , η οποία εκτός της Ρόδου, Κω , επισκέφτηκε και τη Λέρο. Έγινε κοινή συνάντηση στο Κ.Θ.Λ. με το Διοικητή , τους γιατρούς και τον πρόεδρο του Ι.Σ.Ε.Κ. κ. Γεράσιμο Αποστολάτο και τις εκθέσαμε τα προβλήματα στην επαρχία μας. Το απόγευμα της ίδια ημέρας έγινε κοινή σύσκεψη και στο Δήμο Λέρου. Τις εκθέσαμε κι εκεί τα προβλήματα μας και μας υποσχέθηκε λύσεις. Είμαστε σε αναμονή.

 16. Η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. που ανέλαβε ήταν τριετής και όχι τετραετής. Έγιναν δύο εκλογές προέδρων. Η μία έγινε στις 18/8/2011 και επειδή παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο κ. Ιωάννης Κουτούζης στις 24/7/2013 έγινε και η δεύτερη εκλογή προέδρου του κ. Γεράσιμου Αποστολάτου στις 5/8/2013.

  Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας πραγματοποιήθηκαν 23 Διοικητικά Συμβούλια και 5 Γενικές Συνελεύσεις. Τέσσερις στην Κάλυμνο και η τελευταία έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ι.Σ. στη Λέρο, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στους συναδέλφους μας της Λέρου.

 17. Ο Ι.Σ.Ε.Κ από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα δεν είχε κάνει ποτέ του φορολογικές δηλώσεις. Εδώ και πολλά χρόνια ενώ είχε Α.Φ.Μ δεν είχε κάνει ποτέ του φορολογική δήλωση και φορολογικά δεν ήταν νόμιμος.

  Ο πρόεδρος από την 05 08 13 κ. Γεράσιμος Αποστολάτος διέγνωσε το πρόβλημα, το ανέδειξε στο Δ.Σ., αναθέσαμε την τακτοποίηση του σε λογιστή και προ ολίγων ημερών πήραμε κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ ΚΩ και νομιμοποιούμε φορολογικά τον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου.

 18. Επιδιώξαμε να τηρήσουμε με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου την Ιατρική Δεοντολογία παρόλο που ελάχιστοι συνάδελφοι είχαν αντίθετη άποψη.  

Πατήστε εδώ για περισσότερα...

Μοιράσου...

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb

youtube

rss

health